tak boleh minum susu preggy

saya mmg nak muntah minum susu utk pregnant.. tp susu kotak yg rm2 tu elok pulak.. husbnd asyik suruh minum.. sbb x nk dia mrh sy cakap dah minum.. ok je kan kalau x minum susu tu ..

9 Balas

Dr dgn nurse kat KK sy memg x galakkan minum susu khas mengandung tu sbb nt sangkut GDM n nanti baby besar. Sebb dlm susu khas mengandung tu gula tinggi. Jadi doktor suggest minum susu tepung biasa je. Contohnya seperti Fernleaf Family. Sebab susu tepung asli tiada gula tambahan.