Yang Ibu mengandung boleh minum susu brand apa? Bagi sy minum susu kambing terus muntah😭..

Tak tahu nk minum susu apa? Boleh share tak? Yg mana sesuai bagi saya minum susu yg selera ... Saya selalu minum susu kurma Farm Fresh elok je... Yg susu HL muntah pulak... 😌

4 Balas

Susu apa2 pun boleh je nak minum. Cumanya, kalau susu yg campur contoh mcm susu kurma, susu coklat mcm tu, gula dia lebih sikit. X semestinya kena minum susu kambing. Doc/nurse galakkan kalau nak minum susu time pregnant ni, pilih yg low fat sbb x nak gula ibu tinggi dan berat naik berlebih. Tp bergantung pd individu la. Mcm sy, prefer susu dutch lady full cream tu je. X minum pun susu ibu mengandung

1y ago

sama laa,, nurse suggest minum susu full cream, fernleaf, dutch lady,, jgn ambil yg low fat,, tu pun nurse suruh minum selang2 jgn hari2😁

Farm fresh milk natural penutup color oren tu x silap , Saya minum yang tu . Okay

saya minum HL milk ada kandungan folic acid skali dalam tu

Saya minum calla milk