Minum susu semasa mengandung

Assalamualaikum.. Sy nk tanya,masa 13/9/22 sy buat buku pink.. Lepastuh nurse suruh sy minum susu, dia kata minum susu ducth lady dlm kotak pn ok..sbb dia kata klu nk minum susu ibu mengandung mahal.. Tapi yg rasa risau, susu dlm kotak tuh bukannya manis ker?? #firstbaby

2 Balas

Saya ada baca yang susu ibu mengandung lagi banyak kandungan gula dari susu kotak. Kalau sis risau kandungan gula boleh amik yg lowfat sbb haritu ramai jugak suggest amik yg low fat. Atau pun sis boleh compare kandungan brand yang sis nak minum. Mcm sy su akan tmbhkan karbohidrat, glukosa atau laktosa sbb tiga2 ni gula😅 so amik la yang paling rendah kandunganya. Harap membantu😊

. semua susu memang ada kandungan gula cuma rendah sya pun minum susu ducth lady dngan susu Anmum sekali .syukur smua keputusan bagus .

2y ago

. cuma kalau minum susu ibu mengandung baby mudah nak besar dalam kandungan hihihi.. 🤭🤭