Susu formula ibu mengandung

Sy dh 21weeks… nk tnya semua..Takpe ke kalau x minum susu mengandung tu ye? Ada effect ke? Risau pulak sbb sy minum susu yg gitu2 je HL/dutchlady tu pon x selalu.. bukan x nk minum susu formula tapi tu la.. bajet kurg😅 . Ada effect ke kat baby takut pulak#ingintahu #firstmom

7 Balas

sy pon mcm sis.. jarang sgt mnum susu.. tp doc kate kne mnum jgak tkot kurang calcium nnt sbb kte share dgn baby.. doc pon suggest mnum susu kotak low fat sbb sy gdm

xde la, ok je jgn risau. sy dr ank first minum susu dutch lady full cream. sbb x rajin nak bancuh🤣. susu dutch lady protien pon bgus.

nurse sy ckp okay je sis..minum susu kotak pon dh okay mcm dutch lady atau hl. sebab yang serbuk ni lagi tinggi gula sebenarnya.

sy minum hl je..anak sblm ni minum anmum..pregy kali ni xminum anmum sbb manis takut sangkut gdm

Xde mslh pun. Yg pnting pemakanan sogat ditruskn.. Contoh syur2 hijau Dan buahan

minum susu kotak tu ok no hal sis asal jgn ambek low fat sbb nnti sakit perut

sy pun tak minum sis.. yg sy minum susu everyday🤣