tak boleh minum susu preggy

saya mmg nak muntah minum susu utk pregnant.. tp susu kotak yg rm2 tu elok pulak.. husbnd asyik suruh minum.. sbb x nk dia mrh sy cakap dah minum.. ok je kan kalau x minum susu tu ..

9 Balas

Dr dgn nurse kat KK sy memg x galakkan minum susu khas mengandung tu sbb nt sangkut GDM n nanti baby besar. Sebb dlm susu khas mengandung tu gula tinggi. Jadi doktor suggest minum susu tepung biasa je. Contohnya seperti Fernleaf Family. Sebab susu tepung asli tiada gula tambahan.

sy pown xlalu nk mnum susu.. kkdg je sesekali teringin bru mnum beli sekotak yg kcik tu HL. klau nk mnum slalu tiap pg tu mmg x la sbb xlalu nk telan asik nk muntah je. smpai doc terpaksa bg ubat kalsium sbb kurang kalsium dlm bdn utk tumbesaran ank

Lagi elok minum susu biasa, mcm HL, dutch lady, gooday. Cari yg low fat. Susu pregnant tu doctor pun x galakkan sbb kandungan gula tinggi. Sy pun x serasi susu pregnant, klau muntah tu maknanya x serasi je jgn dipaksa, menyeksa diri

2y ago

nak jaga hb ..saya banyak minum air masak..elak mkn lauk bersambal, masak lemak dgn kari..saya byk mkn lauk bersup dan sayuran.faktor 40 thn isau darah tinggi..saya dah 8 minggu pgant

sy pon x boleh minum susu mengandung.. die jadi cirit..sampai berpeluh² dok dlm bilik air.. slmt sy cuba yg sample semua jd x lah rugi beli pack besar. skrg sy just minum susu full cream fernleaf.. itu je yg buat x cirit..

sy pon xblh nak minum susu..nak muntah, sy cakap dengan dokter, sy mmng xblh nak telan..dokter ckp xpe, jngan pakse2..nnt dah boleh minum baru try minum balik..yg penting air masak jngn lupe minum..buah, sayur..

sye pon xbleh minum..jd pening kepala & cirit-birit..sye minum susu biasa shj mcm dutch lady atau HL

tak pe wak, tak minum susu sbb tak wajib pon cuma boleh ganti dgan pil calcium ke..kot2 boleh masuk

2y ago

Pil calcium risiko batu karang.. Better minum susu jer

boleh jer tk mnm susu pregnant tk wajid pon blh ganti dengan pil calcium dan susu lain

Susu hl elok sis