tak boleh minum susu preggy

saya mmg nak muntah minum susu utk pregnant.. tp susu kotak yg rm2 tu elok pulak.. husbnd asyik suruh minum.. sbb x nk dia mrh sy cakap dah minum.. ok je kan kalau x minum susu tu ..

9 Balas

Lagi elok minum susu biasa, mcm HL, dutch lady, gooday. Cari yg low fat. Susu pregnant tu doctor pun x galakkan sbb kandungan gula tinggi. Sy pun x serasi susu pregnant, klau muntah tu maknanya x serasi je jgn dipaksa, menyeksa diri

2y ago

nak jaga hb ..saya banyak minum air masak..elak mkn lauk bersambal, masak lemak dgn kari..saya byk mkn lauk bersup dan sayuran.faktor 40 thn isau darah tinggi..saya dah 8 minggu pgant