BERSALIN NORMAL ATAU CZER

saya iui pregnancy, harini checkup dgn pakar. Masuk bilik doktor tu, dr terus tnya, dah plan ke nk bersalin mcm mana? Dr kata selalu nya ivf, iui ni dorang suggest czer sbb precious pregnancy. Not normal. Dorang tknk ambik risiko bersalin normal. Nanti 36w jumpa pakar lg, nk discuss pasal ni. Kalau korang, korang pilih czer ke normal ? Nk tnya org yg pengalaman czer, dari segi penjagaan dan side effect bius mcm mana ? Korang ada sakit sakit ke lepas czer ?

12 Balas

Sy 2x czer.. Skali di swasta dan skali di kerajaan.. Di swasta digam bahagian perut.. Ada ada infection luka terbuka sedikit.. Hari2 g cuci di kk😓bersalin di hospital kerjaan plak dia jahit pakai benang mcm mata kail tu.. Mmg 15 hari jgk jalan slow.. Tp jahitan ok.. Dlm masa 2,3mggu sy sihat dan ok mcm biasa. Bg sy ok je czer ikut bdn masing2 rasanya..sy ivf baby. Dua2 x boleh normal sbb baby besar. Dan x ada bukaan.