Kaedah Bersalin

Hye semua, nak tanya yg ada pengalaman, kalau first pregnancy dulu bersalin czer, second pregnancy ni kalau jumpa pakar o&g nanti masatu ke dr pakar tentukan kita boleh bersalin normal @ czer lagi? In case, kalau kita mnta czer dpt ke? Mohon jgn kecam ya, sebab saya tahu kemampuan saya bersalin guna kaedah mana 🥰

2 Balas

ye. masa kndungan 35/36w akan ada appt dgn pakar utk review past pregnancy, check kndungan, sekaligus check scar czer. dan mereka akn tny opinion kita. dari situ mereka akn advise yg mana terbaik dari segi kondisi ibu dan kndungan utk ketika itu. klu ibu nk elektif, akn terus set tarikh dgn pakar.

ye pakar tentukan. tapi kalau dah mintak nak czer, boleh je