tulang selvik

saye mngandung 34minggu.. berat 43kg.. tadi jumpe doktor pakar o&g.. doktor bgth tulang selvik saye sempit.. doktor suruh saye pilih nk try bersalin normal @ czer.. klu bersalin normal doktor ckp resiko bahu baby sangkut. ade x sape2 yg ade masalah mcm saye.. bole share pengalaman.. saye mcm confius nk buat pilihan.. patut ke saye tros pilih czer tanpa try untuk bersalin normal

2 Balas

Jd cm mmber sy..brt dy 43.dy brsalin normal yg sulung bru2 ni..teran2 xlps..sbb tulang pelvik kcik..dy kna forcep..lps tu koyak byk last2 kna pkai tiup kt tmpt kncing kita..dktr pesan lps ni beranak automtic kna czer sbb plvik dia xle nk support tmbh bby dy 3.2 kg

Mcm mana doktor bole tau tulangnya sempit sis.. doktor scan ke? Doa bbyk sis minta apa yg tbaik utk sis n baby.. semoga Allah mudahkn urusan sis

4y ago

td doktor masok kan tgn ke jari die dlm miss v saye.. sye pon x tau la die buat ape.. pastu doktor ckp laluan saye sempit.. sakit jugak die cek td.. smpi skrg sakit lg..