Refer doktor pakar untuk check parut czer

Hai mommy ..Sy nk tanya ad x mommy yg anak first czer..LPs tu pregnant anak kedua ni ..btw jarak ank first 3 tahun lebih ..kalau kandungan masuk 32 weeks doktor refer untuk jumpa doktor pakar untuk check parut czer..parut Sy cantik jer xde sakit pulak masa pregnant ni..dia nak sahkan yg Sy ni boleh cubaa untuk bersalin normal ke tak..hmm..

1 Balas

usually klu ank 1st czer mmg ada jumpa pakar utk 2nd pregnancy sbb nk tentukan method of delivery. tp utk 32w ni pakar just scan dan interview kita saja..belum tentukan cara delivery lg. nanti dlm 35w akn scan, check scar dan discuss method of delivery. sy baru saja jumpa pakar utk 35w. tapi belum decide sbb bby sonsang. so dktr bg chance smpai 37w utk repeat scan.

3mo ago

tak apa lah..klu tak ada apa2 mslh kndungan dan ibu pun sihat, dkt scar takde rasa pressure blh terus request utk vbac masa jumpa pakar 35w nanti. jadi tak ada lah nk kena ulang alik sentiasa.