FIRST TIME POST?

Saya gembiar sgt2 sebab saya dapat tahu saya prgnant selepas 5year menunggu..n baby baru 6week..tapi saya sedih sebab saya ada cyst?..apa perlu saya buat ye?

14 Balas

alhamdulillah..tahniah yer sis..jgn sedih2 n stress ksian bby dlm prut tu..doc ada bgtau x cyst tu brape cm? mmg kbnyakan org akn ada cyst di awal pregnancy ni..sy sndri pn ada cyst jgk..doc ckp cyst ni ada yg aktif n ada yg x aktif..tp kbnyakan cyst ni akn kecut sndri bila bby dh mkin mbesar. .klu yg jnis aktif n smkin mbesar plak doc akn sntiasa pantau..klu dh mlebihi 7cm br doc akn operate..tu pn msa 2nd trimester..sis just jga pmakanan n doa bnyk2 agar cyst tu mgecut sndri ek..sy pn mnggu dpn kna repeat scan nk tgk cyst still ada atau dh kecut..now dh 18w2d 🤭 apapn sis take care yer

5y ago

Dotor cek aritu 4.4 la xsilap saya..ntah la saya pom xtahu nak buat apa skrg..hanya berserah pada tuhan jew skrg..saya tkt jgk tkt cyst tu bahaya..org xbagi saya makan dgg n ayam..betul kew? 😢😢..saya tkt la tkt cyst tu membesar ..tkt jadi apa2 kepada baby jew😭😭