FIRST TIME POST?

Saya gembiar sgt2 sebab saya dapat tahu saya prgnant selepas 5year menunggu..n baby baru 6week..tapi saya sedih sebab saya ada cyst?..apa perlu saya buat ye?

14 Balas

Jangan sedih sis!! Saya pun sama ada cyst 7 cm.Dr dah takutkan dah utk buat operate. Tapi alhamdulillah, Allah izinkan dia kecut sampai 1 cm je bila 4 bulan. Rasa nak menitik air mata waktu tu. So, jangan fikir bukan2. Ikhtiar makan antioksidan (delima, orange dll) dan jangan makan ayam n daging, ikan keli, air soya.

5y ago

Oh ykew..alhmdulillah..nak tanya seafood boleh makan x? Sebab saya dgr ada org kata xboleh makan kalau cyst😢..saya tkt saya baru 6week tapi cyst dh 4.4cm dh xsilap saya 😭