Kenangan semalam scan baby..

Saya disahkan hamil dgn ujian UPT pd 3sept dah hampir 9mnggu kandungan saya. Memang teruja sbb 13tahun menantikan anak kedua.. Semnggu sebelum UPT saya ada keluar darah kecik sebesar 20sen mcm setompok darah. Sangka kan period, rupanya bukan. Trpikir darah apa... Selepas smnggu UPT +ve. Lepas buat buku pink pd 6sept. Doktor mngatakan nampak 2kantung spt kembar. Tapi lg satu x jelas. Kena dtg 2mnggu lg utk scan balik kata doktor. Sepanjang 2mnggu selalu sakit2 perut bhgian bawah. Dan keluar lendir kuning seakan mcm campur darah. Tapi x syaklah apa2. Sbb x kritikal atau keluar darah pekat pon. Genap 2mnggu scan balik.. Kantung ada 2 tapi ada satu janin yg hidup. Mana lagi satu.. Mcm2 doktor tanya soalan, ada jatuh ke. Angkat berat ke, saya jwp memang xde pon. Lepas sy teringat hri tu ada keluar darah tu sebelum UPT.. Mngkin dh jatuh awal kot sebelum saya tau mngandung.. 😭 Doktor kata xde rezeki, nasib baik awal sebelum baby besar lagi sedih.. Baby lagi satu sihat dh ada kaki tangan. Jantung pon ok. Doakan baby saya sihat.. Sebelah suami ada kembar, sebelah saya pon ada kembar.. Tapi Allah bg rezeki juga utk saya.

Kenangan semalam scan baby..
3 Balas

saya pulak masa first baby ada 2 kantung cumanya kantung tu kosong. hanya 1 jaa yang ada baby. masa awal scan tu excited sebab ada 2 kantung tapi takde rezeki. satu kantung jaa jadi & yang kosong tu tak besar pun. memang kecik macam tu jaa. My mom kembar,belah suami pun ada sejarah kembar. Alhamdulillah now tengah pregnant second baby.

allahu... smoga mommy n baby sntiasa sihat 🥰.. baby satu lg dah tggu di syurga😍

semoga tabah