Hai mommy2 Saya nak Tanya normal ke mengandung tapi keluar darah macam period

Saya nak Tanya normal ke mengandung tapi keluar darah macam period..saya dah ke hospital doktor tak Ada cakap ape2 pon,doktor hanya scan saje.. Doktor suruh datang balik untuk scan baby blik, sebab hri tu doktor scan tak nampak degupan jantung baby, masa doktor scan tu saya 6w 5d #pleasehelp #ingintahu

5 Balas

Banyakkan bed rest ya sis. Kurangkan bergerak, jgn angkat barang berat, kalau perlu naik tangga or apa2, slow2 and extra careful. For now makan folic acid. Setahu saya dr hanya akan bg ubat kuat rahim jika sudah ada heartbeat. Jgn berdiri terlalu lama. Elakkan bersama dgn suami for now. Makan makanan berkhasiat & jgn stress. Relax & fikir positive for now ya. Mudah mudahan sis & kandungan sihat sentiasa ❤️❤️

hati² sis..buat masa skrg ni bnyakkn rehat je..klau boleh, baring je rehatkn badan..jgn buat keje berat²..klau nk buat keje ringn² tu selang seli kn rehat..sbb 1st trimester ni kandungan fragile lg..kena jaga btul²..sis jaga kshtan dn pemakanan ye..semoga sis dn kandungan baik² je 😊

awk xde tye dgn doktor ke knpe bleeding? doktor ade bgi ubt kuat kan rahim x ? seeloknya bedrest dlu. jgn buat kerja or berjalan byk. bagi bleeding tu krg.

2y ago

ade tye x kenapa awak bleeding? sbb selalu pregnancy kalau bleeding ni x normal, sama ada kandungan x menjadi, kandungan luar rahim ke atau ade infection dkt vagina, ade luka ke, ade polyp ke.

Hi awk. Mmg darah banyak mcm period ke? Masa awk scan dh ada kantung tak? Sy alami mcm awk tp lebih kepada spotting & lendir coklat/merah

2y ago

Sama la

Dapat ubat kuat rahim tak sis? Maybe sis lambat ovulate sebab tu scan tak nampak heart beat lagi

2y ago

Pergi klinik lain sis. Minta ubat kuat rahim sbb bleeding