Kandungan tak jadi Chemical pregnancy

Salam mummies.. sy jenis senang lekat tp satu pon kandungan tak bertahan. Pernah ektopic buang tube kanan. Lps tu Upt naik terang mngandung lg tp x bertahan. Xlama keluar darah period. Sy rase dh 6x kot sy dpt Upt positif tp turun period. Cume 1x thun 2021 tu sy ektopic( luar rahim). Skrg 2024 Upt naik double line lg tp keluar spotting brown time kencing. Mcm drah beku lama mcmtu. Xde keluar lg darah fresh. Perut xde sakit. Risau jgk klo sakit tu kemungkinan ectopik (Nauzubillah) Sepanjnag mengndung Scan xpernah nampak. Scan bawah pon x nmpak. Lpastu prnah scan Dr ckp rahim sy terbalik la ssh nk nmpk scan kt perut. Btw sy pernah buat ujian darah, sy jenis hormon x stabil. LH sy lebih tinggi dr Fsh. Dan smlm sy perasan sy dah pkai deodorant jenama Forever Liv*** dh bertahun2 rupenya ade kimia Triclosan. Yg mne blh sebabkn kimia dlm badan. #ingintahu #firstmom #bantusharing Ade yg sama mcm sy? 😊

2 Balas

sis ada g pakar x..ada bt ujian pd janin x masa gugur berulang tu..doc sblm ni ada ckp x punca keguguran tu d sbbkan rahim or janin.better g pakar blh bt ujian menyeluruh.x silap sy pernah baca kdg keguguran berulang d sbbkan dlm badan ibu hasilkan sesuatu y bt bertindak balas pd janin..mcm anggap janin tu sesuatu y asing..ada jgk sbb Rahim lemah.klau mcm punca dari janin biasa sbb x normal.tp tulh klau nk tahu lbh lanjut kena refer pakar.pasal deodorant tu sbb tu bile peknen mmg btul2 kena alert sume barang y kita pkai..sabun mandi..pencuci muka.. deodorant..mekap

Allahu.. triclosan memang antara hormone disruptor yg agak kuat. mungkin tu yg buat hormon sis tak stabil. buang je terus deodorant tu. seeloknya sis dapatkan nasihat pakar fertiliti tau, untuk balance semula hormon etc. untuk kandungan sekarang, ikut cakap doktor, follow up jangan miss. kalau rasa tak puas dengan explanation doktor tu, boleh cuba jumpa doktor lain. scan ni banyaknya atas skill doktor/sonographer juga.

3w ago

Tu lah sis.. ntah laa apa yg Allah nk bgi sbnrnya. Nti nk g jupe pkar jgk. Scan skli lg sbb upt masih terang even dh bleeding mcm period. Biasenya upt dh kbur klo dh trun drah byk