KELUAR LENDIR CAMPUR DARAH

kalau keluar lendir campur darah mcm ni mmg doktor suruh balik dulu ye? sy pergi pac pgi td check bukaan katanya tkde bukaan lg tapi selasa lepas pergi pac sbb sakit atas perut doktor kata dah ada bukaan 2cm… sy dah confius 😅😅😅😅#pleasehelp #firstmom #firstbaby

KELUAR LENDIR CAMPUR DARAH
6 Balas

saya tengah hari semalam keluar lendir darah macam tu, lepastu terus pergi pac.. doc cek bukaan baru 1cm, kalau diikutkan dia nak suruh balik tapi sebabkan saya duduk sorang dekat rumah (family semua bekerja waktu siang) so dia tahan ward. darah pun makin banyak keluar, tapi bila bagitahu misi, misi kata kalau dah cecah skala 5 sakit macam tu, baru cek jalan balik.. sy first time mom juga, so risau if ada pape jadi dengan baby, tapi dorang pun macam buat endah tak endah je huhu.. sekarang pun dekat ward, tapi gitu2 jelah dorang pun..

6mo ago

alhamdulillah, sy bersalin sehari lepas kena tahan ward tu.. keluar lh seketul babygirl..

sama dgn saya..perut mengeras dan kluar lendir cmpur drh.. dkt pac masa pergu toilet kluar drh segar mcm berurat sikit inform dkt Dr..dr masih suruh balik..sy confuse la sbb firstmom kan.. tdi g kk cek rutin..cerita kluar lagi lendir dgn drh..dia mrh knape xpergi rujuk hospital..dr kata tu show nk bersalin..tapi bila pergi sana dr lpskan balik.. so skrg Dr kk suruh pantau perut mengeras dgn sakit perut x..klu ada terus g spital..

6mo ago

susah jgak kan doktor buat cmtuh… sedangkan dh ada tanda2 dh dan patutnya doktor pantau laa kat hospital supaya kita yg first mom ni tk risau dgan keadaan baby dan sebagainya

Ni bloody show. Tanda nak labor. Masih fasa early labor. Relax dlu kat rumah. Consistent contraction baru pergi hospital. Kalau pergi awal, kena tahan + induce. Kebiasaannya lah.

Saya pun kuar tanda darah + lendir start hari rabu pastu dr cek bukaan 2cm kena warded 4 hari pastu dr bg balik sbb xde progress bukaan.. perut pun mengeras main2 je …

byk sgt tu kna gi hospital, sy dulu 1 titik drh kuar je trus gi hospital tgk2 3cm dh

how many weeks ady now?pgi td diorg check x? xkn last time ckp dah ade bukaan?

6mo ago

but kalau ikutkan dah ade contraction means da show something laa..setiap kali contraction tu lama x?