mcm mne cara nk cepatkan bukaan

Saya dh 2 hari kt hospital ni. Dtg sbb bby mengeras 5minit sekali dan jln dh buke 2 cm. Tp smpai skrg xde rase sakit lg. Spe ad pengalaman mcm ni. Mcm mane care nk cepatkan bukaan?

6 Balas

pembukaan jln semua org x sama.. sy anak first pukul 3ptg g hospital, cek jln baru 2cm, lps tu misi ckp sy bersalin lambat lagi.. jangka dlm pukul 12/1 pagi.. so mereka masukkan sy dlm ward.. pukul 6.30ptg sy rasa sakit nk beranak.. misi cek jln da 6cm.. terus masuk labourroom.. 7.20pm sy selamat bersalin.. time dlm wad suami bg sy minum air zam²..