mcm mne cara nk cepatkan bukaan

Saya dh 2 hari kt hospital ni. Dtg sbb bby mengeras 5minit sekali dan jln dh buke 2 cm. Tp smpai skrg xde rase sakit lg. Spe ad pengalaman mcm ni. Mcm mane care nk cepatkan bukaan?

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

pembukaan jln semua org x sama.. sy anak first pukul 3ptg g hospital, cek jln baru 2cm, lps tu misi ckp sy bersalin lambat lagi.. jangka dlm pukul 12/1 pagi.. so mereka masukkan sy dlm ward.. pukul 6.30ptg sy rasa sakit nk beranak.. misi cek jln da 6cm.. terus masuk labourroom.. 7.20pm sy selamat bersalin.. time dlm wad suami bg sy minum air zam²..

Baca lagi
VIP Member

bykkan berjalan. kwn sy die berjalan sane sini area dekt dgn hspitl sblm pergi pac hospitl. sbb klau pergi hspitl takut kne thn nnt x boleh nk jln mundar mndir kat hsptl. die rase x tahan baru trs p check. check2 dah 6cm. masuk Lr x smpai 2 jam trs beranak. #28Nov20  #TAPSuperMoms

Baca lagi
VIP Member

Mcm saya aritu awal jgk admit. Time warded tu mmg sy byk berjln.. Tu pun bukaan lmbt jgk 4cm. Bila tny2 mommies yg sm dlm wad tu.. Katay mmg camtu klu 1st pregnancy. Klu 2 3 dn sterusy InshaAllah akn cpt. #TAPSupermoms

Super Mum

Klu mcm sy, berjln jer dlm wad tu.. Lpastu mtk husb blikn air klapa.. X pasti la klu mommy2 lain ad tips lain #TAPSupermoms

VIP Member

Banyak kan berjalan naik turun tangga ulang alik..tak pun tawaf la 1bilik wad tu

Teruskan berjalan2 di dlm ward + kalau tidur mengiring ke kiri🙋🏻‍♀️