Tips cepatkan bukaan jalan

Due 13 hari lg mcm mna nk cepatkan bukaan jalan.. #gdmondeit

10 Balas

Sy ajak suami berjalan satu taman waktu pagi , lepas tu tengah hari sy buat senaman kagel , dan pujuk baby supaya jangan keluar lambat 😅 alhamdulillah due lagi seminggu dah turun tanda , pergi hospital tengah hari cek bukaan dah 3cm , petang tu terus masuk LB , magreb selamat melahirkan , jangan lupa doa nabi yunus , itu pun membantu ☺️ semoga urusan awak dipermudahkan ☺️

2y ago

Syukur mudahny sis msuk lr brpi cm?kt sy 4cm

sy dlu jln ats treadmill. time tu set msa 10minit sja dgn kelajuan yg x la smp brlari tp x la juga slow sngt and x laju sngt. naik treadmill tu ptg.. tgh mlmnya ada start sakit2 perut tp msih bole lena lg. esoknya jam 6.30am tiba2 rsa ada mcm meletup. cek2, ada tompokan drah. jam 8am 1cm.. 5pm 7cm. jam 10.02pm dh slamt brsalin ank prtama baby girl🤭

Due saya esk 24/4 . Tapi masih belom Ada apa2 tanda . Mummy2 sekalian doakan urusan bersalin saya dipercepatkan dan dipermudahkan . Aaamin ya mujib🥰🤲🏻

2y ago

Belom lagi sis , dh overdue pon , harini 40 week 1 day , klau tk bersalin jgak 30/4 kena serah diri , harap2 dpt bersalin sebelum kena serah diri sebab tk nak kena induce🤲🏻😭

saya due 30/4 pun belum ada tanda lagi, saya doakan semoga Allah permudahkan kita bersalin, sihat selamat ibu dan baby, Aamiin

2y ago

sy 28/4 ni,ghisauuu nyee..semoga ibu2 semua dipermudahkan segala urusan bersalin nanti 🤲🤲🤲

bykkn jalan, turun naik tangga, senaman squat, byk bercakap dgn baby, doa sungguh2 ☺️

Sy 27 ni doa kn Sy jug ibu2 Sy doakn ibu2 smu brmudhkn allh la tolong kita

Banyakkan berjalan, buat kerja harian, buat buat sibuk😂

makan nenas. sebab nenas salah satu natural inducer

bykkan bjalan & pregnancy squat

Senaman kegel.