Bayi songsang

Saya dah masuk 32 weeks tapi lepas scan tadi,doktor cakap baby songsang.Adakah ia normal atau saya perlu ambil tindakan lanjut ataupun kena berurut?

7 Balas

blh ikhtiar lg tu sis..try pjuk bby suh pusing dk elok2..pastu selalu dduk dlm keadaan mcm bersujud tu..in sha Allah bby akn pusing kepala ke bwh..klu blh elakkn berurut sbb x rmai yg btoi2 pndai pusing..biasanye klu dh msuk 36w bby still songsang doc akn cuba pusingkn bby..cam sy dlu doc prnah cuba nk pusing msa 36w tp x berjaya..msuk 38w bby pusing sndri plak.. alhamdulillah..bnyk2 kn berdoa yer sis

saya lagi sis.. uri dekat bawah kacau anak nak turun bawah ddk ward 2minggu dokter kata anak saya songsang besar la.. bile due czer esok nye scan saya ty anak saya songsang ke? dokter ckp ehh tak lah tu da turun dekat bawah... insha allah akan turun sis tak payah la nak urut2 bagai

Normal, sbb baru 32minggu. Dia boleh pusing lgi. Kalau dh masuk 36 minggu masih kedudukan yg sama Doctor akan refer ke pakar. InsyaAllah, keep positive thinking berbual dgn baby and bykkan sujud or merangkak.

Tak payah urut sis, kalau dokter pakar pown biasenye 50 persen jew... Nnti perot sis sakit, atau pown boleh besalin mse tu jgk... So biar kan la. Kalau dah takdir czer, czer jew..... Insyaallah bby sihat

Same sis .. saye 32week kepale baby masih dekat atas .. lagi sebulan jee nak serah diri sebabb ade gdm on insulin .. harii2x pujuk baby suruh baby pusing 😅

Biasanya baby akn pusing lg sbb byk lg ms.. Sy pun waktu 32 baby kepala keatas tp lpas scan 34 dia dh kepala ke bawah..

Sama sis 31 weeks saya scan bby songsang tapi alhamdulillah skng iktiar sujud dan buat kegel yoga 😍