period lambat 6 hari

Saya dah lewat period 6 hari.. first time xdtg period dan lewat mcm nie.. bila check UPT 1 line sahaja.. ke saya salah check.. sapa2 penah mcm nie?

period lambat 6 hari
51 Balas

Stgh org pembuahan thasil pd mgu kedua lps period jd daa dkt tarikh period strsnya mcm sy, 2mgu lps tarikh period negatif, 3mgu lps period samar2, sbln lps tuu bru positif.. Bile scan swasta doktor ckp xleh ikut tarikh last period sbb msh kecil baru 6weeks kalau ikut saiz kantung masa scan xnmpk ape.. Kalau ikut last period dah dkt 8weeks ni daa bleh nmpk daa.. Then sy repeat scan mgu berikutnya alhamdulillah daa nmpk mase 7weeks..

Masalah hormon kot sis, Sy 1 bulan lebih x dtg bulan, kali2 beli test urin ingtk Mengandung tpi x negitif, smpaikn sy g hosptal cek urin sy masih2 negitif, Sbb sblm nie pernah jga mengandung tpi jatuh, dh 4bulan Bila ingt balik ap yg berlaku tu, ngis sendri2, Ap lgi nampak owg mengandung, rsa cemburu pula, Suami pun ckp, InsyaAllah nti ada jga tu rzki dpt anak

Saya check lepas lewat period 1 minggu. Mula² check pakai upt mcm ni, tapi mungkin salah step sebab sy rendam seluruh upt ni padahal cuma perlu alirkan air kencing di bahagian hujung upt je. So next day sy beli digital pregnancy test terang² dia tulis "pregnant". Mahal tapi malas nak test banyak kali pakai upt manual, sebab sy macam tak reti guna je.

Hormon HCG dalam badan masing-masing lain, ada yg 3 hari sebelum tarikh period dah naik double line. Ada ke tunggu lewat 2-3 minggu. In shaa Allah dah tak period tu, ada la pari pari kecil dalam rahim 😘 Cuba repeat guna air kencing seawal pagi tau.

Sy lwt sebulan harito chek 1line je tk pk pon mgadung...semggu lepas to sakit kepala lain mcm bau masak tkley..terus g klinik mtk scan je..tgk2 dh 4weeks huhu..tk thu lah upt to btl ke tk ke..tp 3 4kali chek 1line..alhamdulillah sekarang dh 14weeks ank ke2..

2y ago

Sama lah. Saya ngah alami sekarang ni. Dah sebulan x period. Check upt msih 1 line.

kes macam saya bulan june lambat period 5hari check tapi negatif. kecewa juga time tu. fikir belum masanya lagi kot. bila bulan july period lambat 7hari check upt alhamdullah sekarang dah 10weeks 🖤 berkat sabar & suami always main peranan bagi kata2 semangat.

Sy ms delay 2 weeks still xdetect lg.. Masuk nk dekat weeks ke 3 baru detect.. Waktu persenyewaan kdg xtepat ikut cycle period kite.. So ada baiknya delay dekat 3 mggu baru cek.. Sy ms delay 2 mggu samar die betol² samar.. Hari ke 20 delay baru cerah..

Sy pnh mcm nie..lewat da lebih seminggu bile check upt 1line.tpi mase let tu sy seminggu pening muntah loya smua ad....check upt byk kali smua 1line ...kebetulan apportionment ngn doc ..mntk check urine test skli... alhamdullah pregnant 6week

Try tunggu cukup sebulan dulu baru check. Check awal pagi masa bangun tidur,itu waktu terbaik. Lewat 6 hari masih terlalu awal,even 2-minggu lewat pun masih di kira awal. Don't worry,jika ada rezeki InShaaAllah...

Guna app fertility friend boleh track suhu & waktu subur. 6 hari sebelum tarikh period dah boleh dapat faint positive, penting utk tau waktu subur baru tak tertanya-tanya & merunsingkan diri sendiri