Confuse pregnant ke tak

Saya dah 5 hari miss period, dan sye da check UPT, positive tapi kabur. Saya check lagi guna clearblue dia tulis pregnant, tapi pergi check klinik doctor ckp sye clear negative. UPT test saya buat dkt rumah ni salah ke? Tp saya da 5 kali check upt. Lima2 kali tu result sye positive. Sye jadi down and sedih bila doctor ckp sye negative 😭

Confuse pregnant ke tak
6 Balas

selalu kalau awal lagi mmg doc x dapat detect sebab belum nampak apa apa..kalau scan pun just rahim kita menebal,sis jangan putus asa,tunggu dalam minggu ke 4 atau ke 5..try datang klinik semula . mungkin waktu tu rahim dah nmpak lebih jelas ketebalannya ☺️semoga ada rezeki untuk sis ...doa yg baik baik ye💕

awal sangat dr nak detect tu. in shaa Allah sis pregnant tu cuma kandungan masih awal sangat so memang dr tak boleh nak declare sis pregnant. sis keep celup upt sampai terang. kalau betul pregnant, makin hari makin terang upt tu☺

2y ago

Hari-hari dok risau tak senang duduk fikir pregnant ke tak ni. Haha. Takut sbb dah pernah ade history misscarriage at week 6 😭

Sis cuba celup pakai upt strip. Sebab kebanyakan klinik guna strip which miu dia tinggi so tk dpt detect lagi

maybe awal lg kot, boleh jadi persenyawaan lambat. sebab clear blue tu 1-2 je. anggaran subu 1-2 minggu lepas

2y ago

Ohhh baik2 baru tahu table ni. Thank you!!

awal lg Tu awak..jaga diri..jgn stress2..nnti tnggu 8wk Bru p scan blik

Maknanya masih awal sangat sis kandungan tu ,