2nd trimester

Saya dah bbrapa hari x dpt tidur malam dan bila g check tekanan darah sy tggi .. Adkh bnda ni normal ?? Ade x ibu2 yg blh tlg sy bg tips agr dpt tidur malam

2 Balas

Akak masa baru2 pregy hari tu pun tak boleh tido mlm.smp kol 2,3 pagi kadang subuh baru terlelap.mcm2 dah buat tetap jugak mlm tak leh tido.gi checkup doktor ckp ada darah tinggi padahal sblum ni takde pun maybe pembawakan.lepas tu terus doktor bagi ubat darah tinggi alhamdulillah terus mlm tu boleh tido dah smp skrg dah 8 bulan.dah 5 bulan lah kiranya akak mkn ubat darah tingi skrg ni bp pun maintain so doctor pun takde tambahkan doss lain sbb ada sorang sepupu akak muda lagi ada darah tingi jugak masa ngandung tiap2 bulan gi checkup doktor kena naikkan dos sbb bp result tak cantik..bahaya pada baby last2 bsalin prem.try tanya doktor klu dia bagi ubat mkn je klu darah kita terkawal tak lah susah nak tido mlm..

4y ago

Ohh . Oke kakk . Tq . Sy ritu dh onn ubat drah tggi mase pegi klinik swasta , pstu dktr suruh cek di KK plak, KK xbagi makan ubat drah tggi .. Jadi kene off balik ubat .. Hmm tp alhmdllah skrg dh blh tido . Smoga baik2 sajabkita smua ya😍

Sy kalau tak boleh tido, sy akan ambik hp bace ape2 artikel sampai terlena sendiri. Try laa.

4y ago

Oke baik sis.. Alhmdllah skrg dh lena tido , sy pejam je mata smpai btul2 trtido kdg tu doa ya allah bia lah dpt tido sbb nk jaga akndungan ni.. Alhmdllah skrg dh dpt tido. Tq ye sis😍😍