Sembunyikan dari orang ramai

Saya dah 6 bulan pregnant. Tapi hanya family, family mertua dan kawan rapat sahaja yg tahu saya pregnant. Ada orang ckp "kenapa tak bagitahu org lain, kenapa nak diam je" hm. Saya berdiam je sbb ni baby first saya. Lagipun ramai lagi kawan kawan yg tak pregnant lagi. Takut org kata kite show off pulak. Hm. Apa pandangan kalian ?

93 Balas

For me.. Baik bgtau tp to fmly only and certain friends (close friends).. Rmai boleh doakan kta selamat melahirkan & dprmudahkan..

5y ago

Hehehe kan. Amin inshaAllah

tak perlu hebahkan. tp kalau perut dh besar . org akn Tanya. kita jawab jela yg betul. takan nk nafikan. kalau sy mcm tulah..

I wouldn't worry about other apple's opinions... If they ask, you can tell. If not, you dont have to. 🙂

ok je sis orang tak tahu. kehamilan boleh diamkan, sama mcm pertunangan. kelahiran boleh hebahkan. ada dengar ustaz pesan

Saya masuk 30w baru bagitahu kawan kawan. Salah satu sebab sama dengan sis, ramai kawan dah kahwin lama belum ada rezeki

Sy dulu pn x bgtau pn mommy, family ngn jiran2 jer tau, yg lain jarang jumpe tu tau2 pn baby dh seminggu dh...huhu

saya pun xsuka bgtahu org kalau saya pregnant..sbb tkot ade org xsuka or dengki..maklum la skrg ni zaman dengki je

Xpe..sembunyikan kehamilan hebahkan kelahiran.. insha'Allah,moga Allah pelihara Kita semua..aaminn..

fikir yg baik2 je..Jgn fikir sgt org lain..Fikir kndungan..Jgn stress2 ketepikan sesiapa ckp mcm tu

Bagi tahu suami n mak sndri ja sebb risau dalam diam ada yang busuk hati n tak suka tgok kita happy