anak luar nikah .

Hi mommies . saya nak tanya skrng saya dan kawan saya tengah pregnant anak luar nikah , family saya dan family kawan saya tak tahu pon yang kami tgh pregnant . saya tahu nnti bersalin jkm akan amik anak tu klau takde waris . Skrng ni klau ada family angkat sudi jadi waris , jkm still amik ke anak tu ? ada sape sape yang sudi jaga anak kami tak kalau ada family angkat yang sanggup jaga laa dan klau jkm tak amik. sbb kami taknak jkm amik , kami tau ape yang kami buat sebelum ni salah dan kami sedar jadinya kami nak jaga cumanya kami takut jkm amik .#pleasehelp #bantusharing

4 Balas

Nurse² kat situ akan tanya, awak nak jaga atau tak? Kalau tanak jaga, ade family angkat nak jaga. Sbb majoriti nurse kat situ takde anak dan memerlukan anak. Diorang akan interview mak ayah angkat tu pula sama ada boleh jaga atau tak. Lepastu berlaku proses pertukaran anak angkat dan kena bersumpah kat office mana tah saya lupa, kite kena sign nanti

awak boleh approach sis fynnjamal kat ig dia. atau DM PA dia. dia mmg handle cases mcm ni. tak silap dia pernah share, untuk mudahkan urusan selalunya digalakkan bersalin di swasta, sebab kadang diorang tak report JKM pun.

Bukan senang2 tu org nak discharge kan dari hospital. JKM akan siasat juga. Nak taknak kena ada family. Moga dipermudahkan urusan ya. Tahniah kerana tetap menjaga kandungan

5mo ago

Terima kasih doaksn kami berdua 🤗

kalo bwh umur rasa nye jkm akan campur tangan...kalo dah atas 18 tahun rasa ye tak de masalah..rasa nye lah..sory kalo salah