Luka jahitan

Saya dah 25 hari berpantang tapi luka jahitan masih terasa sakit dan bila sy lap slpas ke toilet, tempat luka masih terasa pedih 😭😭 mcm mana yee cara nak cepatkan sembuh luka jahitan?

5 Balas

Cuba puan minum pati ikan haruan.. Sy punya luka terbukak jahitan nya masa 4 hari berpantang.. Sy minum pati ikan haruan yg beli dekat guardian n letak intrasite site gel dekat luka jahitan tu.. Gel tu nurse yg suruh letak.. Alhamdulillah luka baik n cantum mcm biasa

biasa sis.. tgk mknn sis mkn.. n boleh suruh suami tgk kn luka kt bwh tu... waktu2 mcm ni la minx tlg die tgk kn bdrh ke ok..kalu luka teruk nnt jdi efeksin lg susah... kalu suami tgk so die boleh nmpk ok atau x.. kalu kite lap kite xnmpk luka mcm mne...

saya guna ubat cuci jahit, beli kat farmasi. gtau farmasi nk ubat cuci jahit bsalin. saya mintak suami buatkan sblm tdo. so, suami boleh tgok kan progress luka tu. tp setiap kali lepas buang air kecil/besar saya akan buat sendiri dlm toilet

Sy guna nona roguy. Minyak herbanika tu sy letk kt luka jahitan.Alhmdulillah semnggu dah kering elok. Leps tu klau sembelit sy mkan phytonatal nona roguy utk xsembelit

Awak makan product quality.. Mesti okey tapi mahal sikit lah.. Sy baru bersalin 2 hari.. Buat masa ni kencing x pedih.. Cuci pun tak pedih kat tempat jahitan..

1y ago

hai mommy boleh tau tak product quality yg mcm mana tu?