Luka jahitan

Saya dah 25 hari berpantang tapi luka jahitan masih terasa sakit dan bila sy lap slpas ke toilet, tempat luka masih terasa pedih 😭😭 mcm mana yee cara nak cepatkan sembuh luka jahitan?

5 Balas

saya guna ubat cuci jahit, beli kat farmasi. gtau farmasi nk ubat cuci jahit bsalin. saya mintak suami buatkan sblm tdo. so, suami boleh tgok kan progress luka tu. tp setiap kali lepas buang air kecil/besar saya akan buat sendiri dlm toilet