Kenapa Baby Bump Still Xnmpk Besar?

Saya cuma nak tanya normal ke bby bump xnmpk besar mcm org lain sbb kandungan sy dah 6bulan tpi still nmpk kecik mcm org bru 4 bln.. Kdg dorg xperasan sy ni pregnant

32 Balas

Tgk badan juga sis. Saya pregnant dah nak masuk 9 bulan pun, semua org terkejut bila tahu. X nampak bump pun. Sbb tu la bila saya klr org x bagi priority kat saya, saya nak duduk x dapat, and so on. Pernah pegi hospital org sebelah saya marah2 sbb x bgn, wife dia sarat mgandung nak duduk katanya. So saya tanya balik wife dia dah bpe bulan. Dia ckp 5 bulan. Then saya suruh dia yg bgn sambil tunjuk buku yg saya lagi sarat dari wife dia (dah 8 bulan)

Btul tu sis.. Sya pun perut kecil.. Semua kata perut sya kecil...lagipun sepupu perut dia lgi kecil dri sya.. Smpai xtahu dia mengandung..tahu2 sakit perut sekali kuar baby kembar laki.. Siapa sangka perut kecil rupanya ada baby kembar.. Kuasa allah.

4y ago

Sepupu sya g klinik doktor kata xmengandung.. Scan pun baby xnmpk

Xpe sis.. yg penting sihat. Tiada sebarang penyakit apa2. Saya pun ramai yg tegur perut nmpak kecik. Saya senyum je, tak nak respon apa2. Klau sis fikir knpa perut kecik tak sma dgn prempuan mengandung yg lain, hnya buat diri awk stress je. Dont worry ok.

Normal sister, sya pun sama mcm tu mse mngandung anak sulung baru2 nie..scan berat time pregnant underweight, mse Bersalin alhamdulillah normal, 2.9kg. yg pnting kandungan dlm perut sihat walafiat😃

Dont worry mummy.. saya pun dh 8 bulan.. semua org terkejut kalau yg jarang jumpe tu 😅 semuanya ikut jenis badan juga 😊😊 asalkan doktor kata sihat & berat baby ok. In shaa Allah ok mummy.

Normal sis.. sy masuk 9bulan brubada yg perasan diri pregnant.. tpi bila dibagitau dh msk 9bulan, byk x caya.. tpi x worries sbb size baby still ikut usia kandungan.. yg penting bby sihat

Sy ank 1st mmg x npk bb bump..ank ke5 da br pregnant 3bln perut bsr mcm 5bln,org ingat kembar tapi 1ja bb kat dlm..mkin byk ank,mkin tebal kulit lemak tambah lg preg,lg npk bsr

Sy ni bdn memng kecik..so xhairan la baby bump sy pon kecik comel..bile org ckp je perut sy kecik sy bls blik "mesti la maknya kecik so baby pon kecik comel la..jnji sihat😁"

normal jaa awak , kdg perut kecik tksemestinya baby tu kecik jugak 😂 saya dah 8bulan ni mcm 3/4 bulan pregnant ja , smpai org smua terkejut bila saya bagitau dah 8bulan 😅

Jangan risau sis.. Masuk Last trimester.. Perut akan membulat bagai johan... Hihi.. Sbb sy pun mcm tu... Mula org x perasan... Skrg.. Haa... X leh cover dah