Baby bump kecik

Normal kah kandungan mau masuk 6bulan tpi bby bump kecik mcm kandungan 3 atau 4bulan ,,saya ada seorang kwn usia kandungan dia SMA juga dgn Sya, cuma bby bump nya besar MCM kandungan 7bulan,blh tlng bagi Sya jwpn x? #firstbaby #jangandibully #Nanya #pregnancy

17 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

normal sis.. sy pun cmtu, dh msok 9bln, byk org beranggapan, bby kcik lah apalh.. last² sy tnya ngan doktor sdri.. btul ke bby sy kcik, sbb perut nmpk kcik.. pastu doktor jwb, tak semesti nya.. ada perut besar, tp bby dlm kcik, ikut ktebalan kulit.. dktor ckp kulit awk nipis, berbdn kecik & kurus , tu yg perut nmpk kcik.. ank sy lahir pun berat ok, ank ptama 2.75kg lahir normal, ank yg kdua ceaser berat 2.7kg , dh ckup bln, tp doktor suruh brank trus sbb kepala anak tak pusing ke bwah, dlm kdaan ddk, so.. dktr khuatir kselamatan ank sy & sy seorg ibu.. mcm² bleh jd klu nk tggu.. nanti pun doktor akan ada buat scan cek ukuran bby.. jgn risau lah sis..

Baca lagi

Sebenarnya baby bump ni mengikut bentuk perut kita. Kalau perut jenis bujur, perut kita tak nampak sangat. Tapi as long masa scan dgn doctor n doctor kata size normal tu syukur. Jgn bandingkan bentuk badan kita dengan orang lain tau. Yakin dengan diri sendiri 😊

Normal je sis.sya bru nk msok 4 bln lbh bby twin plak tu n first bby.tpi prut blom nmpk lagi.jnji tiap kli dktor scan dya kta bby okyh.mmbesar n sihat.dgr ckp dktr je.jgn dgr ckp org nnti kita stress.

normal je sis. saya dah masuk 8 bulan baru nmpk perut nih. first baby jugak.. x kesah perut besar ke kecik ke. yg pnting anak dlm ni, sihat sempurna insha Allah. 😊

sy pun 6bulan nak masuk 7skrg nia . tp perut comey je . yg pnting baby ikut saiz week dy . dan sihat2 saja in shaa Allah

Normal je sis..tambah2 klaw ank first..saya dulu pun gitu..da 9bulan org ckap mcm 5,6 bulan je

normal sis..saya pun dah masuk 6bulan.yg penting doktor cakap samua ok...sihat .

VIP Member

Normal, lain ibu lain perutnya masa mengandung. As long as baby sihat tu paling penting

Normal sgt sis sbb nye baby first.. Nnt dah masuk baby kedua nampak la baby bump awal2

normal. saya dah nak bersalin ni pun perut tak berapa nak besar 😆