perut kecil

Hello mummy2.. uols brape bulan baru nampak mcm pregnant? Sy dh 5 bulan lebih.. tp xnmpk baby bump sgt... smpai org pn xprasan yg sy sdg pregnant. Normal ke tu ? ?

49 Balas

Siapa yang perut tak nampak ni masa scan nampak kantung tu besar ke kecik eh? Sebab saya scan haritu besar macam banyak je ruang nya lagi untuk baby walaupun perut kecik lagi 😂 maybe akan tergolong dalam perut yg kecik jugak kot setakat ni memang kalau pakai baju longgar orang tak nampak apa.

5y ago

Sy scan kantung nmpk besar. Baby pn montel je.. 😆

Ikut org juga tu sis. Inshaa Allah. Sya dah nak masuk 5 bulan. Nmpk Sgt. Anak ptama. Ramai tegoq tnya berapa bulan. Berat pun naik msa 9 weeks 50.8kg. Latest now, 22 weeks 66.8 kg. Mybe selera mkn ok. Semua makanan sya bantai.. N slalu minum susu.. 💞🤰🏻🌺

1st pregnant ke sis.. mcm sya msa 1st preggy smpi la sya cuti besalin pon customer xtaw yg sya pregnen😅 staf lain ckp cuti bsalin bru dorg taw.. skg ank da msuk darjah 1 bru ade rezeki tok 2nd baby..tpi yg ni bru 26week da mengah..besar juge perut ni

Sy msa 2 bulan nurse dah tegur..wahh ..perut dah nmpk..sudah berapa bulan?haha..sy senyum jaa..sbb 1st time..ank sulong..xtw sgt bab2 baby bump ni..n now 5 bulan ...mmg rmai dh tegur laaa..dh nmpk perut..ikot org jgk sis

5y ago

Kann..

Saya 7 bulan baru nampak perut hihi kalau pakai baju besar memang tak nampak perut langsung. Normal kot macam tu ikut ketebalan kulit perut. Asalkan berat anak okay tu kira normal je la pada saya 😄😄

Samalah dengan saya..dah masuk 7bulan baru orang prasan..tu pon mcam gemuk je..bby bump xnmpak sngat..masuk 8bulan bru nampak.yg bestnya dah 8bulan perut xde strech mark langsung😆😊

5y ago

Tulah..separuh org ckp mgkin faktor bdan jugak..

Sy minggu dpn 8 bln perot kecik je mgkn mcm 5 bln kot. Okla tu kn nk wak apa2 senang. Asalkan kat dalam sihat sudah.. beshor2 kn xlarat pulok nk wak keje, berjalan. Bersyukur aje la.

normal sis , saya pergi kenduri sedara mara . diorang tegur bape bulan ?? keciknyaaa gitew tapi malas amik port , janji anak saya sihat dalam tu . perut besar tak menjamin pape pun

sy dah 8 bulan pon xnmpk..fmly je tahu..org luar,jiran n kwn2 pon xtahu..hihihi..pegi kedai nk beli brang bby pon salesgirl tu tnya nk beli untuk hadiah kt kwn2 ka..hahahah

Macam sy la sis. Dah 5months tapi tak ketara sangat baby bump. 😂 mungkin kena tunggu 6months keatas kot. 😂😂😂 tapi takpa la.. Asal baby sihat. ☺️☺️☺️