BABY BUMP TAK NAMPAK 12 week

Mommy2… perut sy knpa xnmpk eh… risau laa . Normal ke 🥹 tgok org lain 12 week dah nmpk… sy sikit ja. Berat 64kg (xnaik) tnggi 155cm..

59 Balas

Don't worry. It's normal. Time saya pregnant 32 weeks (8 months), semua org ingat saya baru pregnant 24 weeks (6 months). Masa 12 weeks, ramai yg ckp badan saya slim mcm time single😅 berat semasa 12 weeks pregnant is 52kg tinggi 160cm. Melahirkan semasa 38 weeks, berat bdn saya 59kg. Perut msh lagi nmpk kecil. Ramai yg terkejut sbb mereka ingat saya baru 7 Bulan pregnant. Berat bdn anak baru lahir 2.73kg. Betul kata yg telah mberi Komen. Jgn risau dgn baby bump. Yg penting, amniotic fluid is normal, usia janin normal selari dgn usia kandungan.

Awalnya sis 12 weeks nak nampak. Tak perlu dirisaukan dan tak perlu compare dgn org lain ye mommy. Mmg ada yg perut besar cepat, ada yg perut kecik je sampai nak bersalin. Yg penting baby sihat. Jaga pemakanan, jgn buat kerja berat dsb. Yg kena risau bila ada keluar cecair selain dari warna putih (coklat & merah). Baby bump ni kalau nak nampak betul 20 weeks ke atas baru betul2 nampak. Awak boleh google 12 weeks besar mana je. Mmg kecik lg baby kalau 12 weeks tu. Normal je jgn risau.

xperlu nmpk pon awak. takut esok nampak awak xlrt bawak je. lagipon 12weeks baby masih kecik lg. ruang dlm rahim awak pon sgt2 luas lg. tak perlu risau dan tak perlu compare dgn org lain okay. yg paling penting kandungan awak okay, baby awak okay setiap kali checkup. sy haritu nk dkt 8bulan perut baru nmpk. baru org tau pregnant. sy lg prefer org xtau.

jgn risau kalau xnampak baby bump. yg penting baby sihat dlm perut. sy dulu 3 bulan, perut masih kempis. 5 bulan bru nampak sikit2. 8 bulan pun orang igt 5 bulan. sbb jenis perut kecik. alhamdulillah dah melahirkan babu girl berat 2.7kg 🤗. . sy syukur perut xnampak sgt, sbb segan kalau nampak perut. so jgn risau ye mummy. yg penting kandungan mummy sihat.

Takpa sayang . I dulu dah sarat tunggu hari , tapi orang still cakap tak nampak macam preg . Sampaikan orang tak tahupun yang i ni preggy. Tak tipu . Sebab i jenis breast besar . Its okay , as long as u rasa pergerakan dia . And checkup pun okay tiada apa yang perlu dirisaukan . Enjoy yr pregnancy mommy ❤️

1y ago

betul.. saya pon sama tak nampak pon perut.. cuma badan je nampak berisi.. tahu² bersalin dah.. org tak tahu pon pregnant

Normal je tuhh. Klau sy lebih selesa tak nmpak. Sy 12w, ada baby bump. Rasa tak selamat. Prgi memane org tau kita preg siap ada nak pegang perut lagi. Dalah sblm ni prnh gugur. Trauma rasa. Awal preg nak diam2 tapi smua makcik pakcik belah kita, belah ipar smua tau. Lagi rasa terancam adalah 😂 pkai baju besar pun nmpak

xpe sis . saya pun mcm tu juga. 7-8bulan bru nampak .6bulan mcm xpregnant. ramai tgur kata perut xmcm org mengandung. tpi jeng3, jgn sangka perut kecik ni baby kecik yer. anak saya yg sulung 3kg, sec 3.60kg. huhu mengandung pun org terkejut, beranak pun org terkejut

12weeks tu baru sangat lagi. Memang akan ada yg 12weeks dah nampak bump, ada yang belum. Macam saya, dah 9 bulan pun orang kata perut macam baru 7 bulan. Bila bersalin berat baby ok je, 2.65kg 😊 Tak nampak baby bump tp baby sihat, puan sihat dah alhamdulillah dah

xpe. sy 5 bln pn xnpk sgt. tapi kena make sure check balik scan dlm sbulan skali ke . sbb tkut xprsan bby Kecil atau bby xgrow ikut week. kena pasti kn tu jugak sbb dkt kk xselalu scan ok. sy alami perkara ini Jd sy pesan kt org lain utk take note.

mak sy kata jgn memintakk nak nampak kang ko yg penat😂masa sy awal2 dulu mmg tak nmpk lgsung makmertua pun dok kata tak nmpk perut la apa la nohh skrg masuk 33 week sesak nafas nak bejalan pun payah memboyot abes haa perut