Semoga baby masih ada ?

Saya cuma nak share berita sedih, tp dalam masa sama masih mengharapkan miracle. Harini 7w pregnant, tp dah dua hari keluar darah mcm period. Saya taktau darah apa, bila tanya orang yg berpengalaman katanya mungkin darah period yg masih tersisa. Tp disebabkan sakit perut yg teramat sangat, saya ambil keputusan utk pegi klinik. Doc buat upt test, positive. Tp bila cari sac tak jumpa ?? Doctor syak keguguran, tp setakat dua hari ni takde ketulan darah yg keluar, cuma darah biasa je. Skrg doc refer saya ke klinik pakar utk scan takut ectopic pregnancy. Doakan saya dipermudahkan semua dan semoga ada keajaiban baby masih ada dgn sihat dan selamat ? Lama kami tunggu baby first ni.

16 Balas

Saya pendarahan juga 6week + .. dah masuk 5 hari .. doctor scan kantung n janin masih ada .. tapi bdsarkan scan yg lepas janin mcm tak bkembang .. so doc refer dtg balik lagi seminggu utk scan pkembangan janin tu.. 1st baby.. mudahan2 ada rezeki kita insyaAllah aminn

Sama cam kes sy..mgandung 6week..p doctor scan nmpk kntung...sehari je sy kuar drh mcm period tapi sy xsakit perut pom..p skunk still bimbg..2minggu lg kna jmpe doktor blik.. Insya allah moga ad rezeki kita..sy pom ank first..think positif sis..

Allah.. moga2 sis kuatkan hati. Jgn byk fikir. Sis kena tenang n keep believe to God kalau ada atau xda, ada hikmah.. jgn tlalu ikutkn rasa sedih tu sis.. sis pun kena kuat demi baby. Semoga baby sis sihat2 saja.. moga ada keajaiban brlaku.. aamiin..

Insya'allah baby dalam rahim awak tak ada apa².. Doa minta pada Allah yang baik² saja.. Kalau betul Rezeki awak akan ada.. Saya doakan segalanya urusan Awak Di pemudahkan ya... Aminnn 🤲🏻

Awk sama dgn saya. Dan skrang sy kena tahann ward. Doc takut mengandung luar rahim. Allahu.. 😭😭 Doc nk pantau bacaan darah. Moga bacaan darah sy yg kedua nornal 😭

Sepatutnya dari hari pertama keluar darah dah kena pergi hospital. Jangan tunggu2 dah. Doa banyak2.. insyaAllah kalau dah rezeki, jadilah mcm mana pun, baby tetap akan selamat.

terus kuat ye sis , think positif okay saya doakan semoga baby sis sihat takde apa apa dan sis dengan kandungan dalam jagaan Allah selalu ❤️

doc xtry scan melalui bawah ke? kalau scan melalui bwh still xnmpk kmgkinan etopic..apa2 pun smoga baik2 saja utk sis dan bby..

Maaf tumpang tanya, saya pun 7 weeks, kerap rasa cramp kt perut. Normal ke? 😔 siapa ade pengalaman sudi share dgn saya

4y ago

Normal sis. Sy mula² dulu pn cmtu jgk.

Semoga kandungan baik2 saje.. Awak rehat byk2 k jgn byk gerak.. Insyallah semuanya ok..