sambungan kisah nak berpantang di mana..

Saya ckp kt suami saya boleh tak nk balik pantang kt umh mak saya (btw my husband x sebulu dgn my family) lepas tu dia ckp boleh tp dia xkn balik sana ? apa patut sya buat? Boleh bagi tekanan btul la mcm ni ? i need help! ?

16 Balas

Assalamualaikum, jauh ker rumah sis dgn mak sis? Sebab dr posting sis sebelum nii, sis kata mak sis akan dtg rumah ke rumah sis setiap pagi masa sis berpantang. Sy rasa kalau sy jadi sis, kalau betul mak sis boleh dtg hari2 utk bantu sis berpantang, so berpantang lah di rumah sis sendiri. Sis dan suami stay rumah sendiri ker? Sy kurang jelas keadaan sepenuhnya. Jgn stress2 ya sis. Inshaa Allah, Allah akan bukakan jln penyelesaian, doa byk² ya.

4y ago

suami pun.. 🤦🏻‍♀️ duk jer rumah sendiri. suruh mak sis datang setiap hari. bertegas dari awal dgn suami n mak mertua. kalau dah jenis tu, nanti sis n family sis yg makan hati. bukan nak ajar jadi durhaka ke apa, tp itu hak sis. pls jaga mental emosi time berpantang. rancang n buat pilihan dari awal.