sakit ulu hati

saya bru nak masuk 7w lately ni rase mcm sakit ulu hati, kdg rase susah nak bernafas. ade yg rase mcm ni ke?

13 Balas

Sama..padahal baru 7mnggu..makan sikit je dh rasa full..rasa senak perut..tekak nak makan banyak..perut xboleh nak masuk dh..dilema betul.

Tggu 3rd trimester t dia dtg lg. 2nd trimester kdg dia rehat jp..😅 . Sy 3rd trimester smpai tdo dduk.. bring ja pedih..

5y ago

2nd trimester sy kena..muntah2 trus pastu bring sakit xselesa pd perot.. tidur pon duduk. Ohh dugaan..😁😁

haah sye pun rase mcm tu... rse mcm sempit je nk bnafas.. tdo pun bantal kne tinggi.. sye sapu vicks dkt hidung ok sikit

Acid reflux..saya ada gastrik & acid reflux teruk dari awal pregnancy sampai la nk bersalin..saya hanya ambil gaviscon

Pedih ulu hati ker? Boleh makan Maalox plus untuk tu. anyhow, check dulu dgn doktor sebelum makan.

Normal la tu, kalau rasa biasa je bukan nikmat mengandung la

Dlu ms preggy slalu cmtu...try mkn gaviscon

5y ago

Blh😉✌

Ade. bila dah masuk bulan ke 8 huhu.

Tgh mengalaminya.. Perit rsanya😭

Kena gak kejap hari tu masa 5week