Pedih ulu hati

Assalamualaikum mommies 🥰 Saye nak bertanya .. ade tk yg pernah rase pedih ulu hati mase dh masok third trimester nii ? Sebab saye 2 3 hari ni ade juga rase pedih dekat ulu hati nii 😭 tapi tk kerap laa cuma waktu malam je akan rase .. and ade tk tips ape-ii yg boleh mommies share untuk kurangkan rase pedih ulu hati nii ? 🥲🥹

2 Balas

wslm. kalau sy normal pedih ulu hati awal² dan hujung trimester. makin besar kandungan,rahim makin membesar dan menekan organ di sekeliling. kurangkan makan pedas dan berminyak,pedih ulu hati tak hilang,cuma dpt kurangkan sedikit. ok la,at least tak rasa teruk sgt

7mo ago

Ouhh yeke ?? Kalau normal akan rase macam tu , lega saye dengar .. saye cuma kena jaga makan jela😅 yela sebab saye tkde pengalaman lagi 😅 ape-ii pon terima kasihh sudi share 🥰

Saya sama jugak sis , mlm je rasa tapi selalu sapu minyak angin di bahagian dada tengkuk baru boleh tido😊 ada tnya kk if pedih ulu hati skali muntah dan pening tu taknormal‼️ kalau pedih ulu hati sahaja normal

7mo ago

Hehe betol sis mlm nk tidur tu paling terasa🤣