Mintak pendapat

Hi saya baru lepas melahirkan anak pertama saya, baby saya dah berusia 2 bulan. Semalam saya check hp suami saya dan saya terjumpa gambar bogel perempuan(saya kenal perempuan tu) dia kata forward dari group2 kwn dia juga.. hancur luluh hati saya bila saya baca conversation tu suami saya reply gambar tu “sedap ar kau” sbb gambar bogel tu kwn die yg forward dekat group whatsapp kwn2 lelaki.. Lagi sedih bila suami saya cakap dia cuma bergurau.. dan dia tak minta maaf dan seolah2 saya yang salah sebab marah.. apa patut saya buat? Saya sedih sangat.. dan suami saya dah jarang nak adakan hubungan seks dengan saya. Selepas saya habis pantang baru sekali sahaja kami bersama. Maaf saya tutup nama, saya dah tak tahu nak cerita dengan siapa lagi

41 Balas

Kalau dah kenal perempuan tu . Lebih baik gi bertanya . Sekurang kurang nya perasaan tu hati tu lega dapat tahu . Walaupun sakit . And kalau boleh jumpa perempuan tu jumpa elok elok . Cakap la benda yg bagi dia terasa dlm hati tu . Mustahil la husband awak nak save gambar bogel perempuan tu tanpa sebab . Kalau dah kawan foward . Tak reti nak delete , tak fikir perasaan si wife . Takpa sis , kehidupan kena diteruskan . Jangan moody moody , kalau ada family minta pendapat family . Kalau ada sahabat minta pendapat sahabat . Kalau hati dah celaru sangat . Solat la sis . Minta pentunjuk allah . Kalau betul husband sis curang ke apa . Jawapan semua di situ solat . Kita buat kerana sayang . Tapi kena berhati hati . Zaman sekarang ramai perempuan yg spesis mcm tu suka rampas hak kebahagiaan kita . Semoga urusan sis allah melindungi selalu . Kalau boleh bab bab mcm ni jangan ambil sambil lewa je . Lelaki ni otak dia lembab sikit kalau bab curang no 1 . Jangan bagi muka ok sis .

Sma trjadii sma sya sis.. waktu sya mengandung suamii suka vc sex dgn pmpuann lainn.. alasan dia buat bgitu sbb dia stress dgn sya.. yelaa pmpuan mengandung kan perasaan memang sensitiff... ada jak yg ndak kenakk.. sakiit hatii sya bila sya check hp nya dia bchat sma pmpuan lain untuk vc sex d bayarr guna krdit.. pastuu sya jmpa lagii krim gmbarr bogel gmbarr kmluann pmpuann lainn.. siap yg video lagii adaaa.. ntahh laa hancurr hatii sya tngok smua tu ada d hp suami sya.. mentang kita ndak seksii n cantik mcam pmpuan lonte tuu diaa buat bgituu.. tapii sya sabarr jak sis demii anak sya apalagi sya suda melahirkann.. sya tahann n sabarr jak dgn sikapnyaa wlupunn hatii sya sakit.. sya ndak mau ego sbb anak sya msiihh kecil.. apalgii sya tidak berkerjaa... sya tidak mau menyusahkan orng tuaa 😭😭

Saya penah alami situasi sama , cuma beza time tu saya pregnant . Hsbnd saya ada 2 hpone . 1 hpone keje & 1 hpone personal . Hpone keje tak ada msalah . Cuma hpone personal je dlm group telegrm kwan2 dia forward vid lucah . Saya dgn geram tu , saya sndri masuk terus sound group tu & leave . Pastu ada jenis kawan dh la tak kawin , pastu dia dok sebok forward personal vid lucah . 1 je saya buat , lepak satu table saya berkias . Berkias tk jln juga . Saya block je & saya berterus terang dgn hsband saya ckp saya tak suka . Alhmdulillah , hsband saya positive and terus bagi thu kawan dia yg saya tk suka . Saya tk pham , jenis group laki pastu wajib ke ada vid lucah ni .

Sis.. byk bsabar dlu.. n bncang.. n sis mintak la dya kliar dri grup tu.. dlu sya btunang pun suami ada dlm grup jbatan tmpt dya keja, sya buka chat2 ddlm, ya Allah, video2 seks dkirim tpi dia xpenah balas la chat2 dlm situ.. lpas sya mrah suda & xmau sma dya, dya kluar dri grup tu.. lpas tu dya brenti keja.. skrg alhamdulillah suda jdi suami yg sgt2 setia & pnyayang.. dya bisnes sndri dgn mrtua.. sykur hdup Qmi ada prncess 3thn & baby otw.. jdi, bwa bncang la k.. klau masi bkeras, sis bwat pa prlu sis bwat.. kuat utk baby la k.. jgn stres, nti susu xthasil.. tke cre

Cabaran zaman sekarang macam tu lah. Bagi pandangan sy cara nak ubah pasangan adalah kita berubah sama. Cuba ajak dia jd imam.Solat sama2 try byk waktu.lepastu buat2 nk ajar atau dgr kita mengaji sama2. Cuba2 belembut suruh suami ke masjid sesekali solat bjemaah di sana. Mungkin kalau dia tgk kita berubah dia sendiri akan malu dgn diri sendiri dan akan cuba berubah dlm diam. Just bg idea yaa. Sy faham bukan sng manusia nk berubah kalau benda dh biasa.kita la kena mtk dgn tuhan dia tglkan benda tu.

Apela suami anda sis. Sian sis beranak Demi menambah zuriat besama tetapi beliau pilih untuk gambar bogel plak. Sabar jela sis. Anak pun masih kecil. Cuba la bawak berbincang Dan nyatakan ketidak puasan ati anda. Kalau kita diam bg mengharapkan beliau paham, maybe sampai gambar bogel jadi tulang pun masih tak faham faham. Sis berhak untuk berasa marah, upset dengan perbuatan beliau. Berbincang sister. Jangan diam. Diam tanda setuju.

Allahu sis... Berdoa mntk pda Allah smoga di beri petunjuk apa sbnarnyer... Elakkn brtnya pda somi wat mse skrg nie..sbb llki xkn nk mgaku smua... Dri cmtu jd...wat sis lg stress..elok mntk ptunjuk dri allah jer.. Sy slalu mntk Allah bg sy kbnaran ble sy xsedp ati..Allahamdulillah..doa kte xkn Allah sia2kn sis.. Sis pcaya lah pda mustajabnyer doa...lg2 doa seorg isteri yg teraniya... Tabah yer sis..😥

Allahu sis, Semoga kuat. Kalau benda ni jd dkt saya, tak tahulah samada sy blh sabar atau tak 😢 Silap2 melayang fon tu. Bab gambar lucah tu hmm entahlah sbb sis ckp sis kenal perempuan tu, husband pun kenal ke? Kalau video yg random dan xkenal tu blh la diterima jugak. Tp bab bersama tu, sis cuba positif, maybe dia penat kot? Semoga husband sis xulang. Semoga kita semua pun dijauhkan la dr benda2 yg mcmni... 😢

Mohon byk2 bersabar sis... Sy penah alami mcm sis... Suami sy Byk group mcmnie... Semua sent video2 xsenonoh.. Suami sy siap save lg... Bile tnye die cakap utk suke2..paling best skrng die da ltk password kat fon die... Socmed semua asben block sy.. Huhuhu.. Sedey mmg sedey...kite mcm bkn wife die... Tp ntah ea bile dpt Bby.. Sy dpt kekuatan dr baby sy and org2 Yg rpt dgn sy... Hrp sis tabah

Send je video2 ceramah pasal perbuatan zina & zina mata. Hantar tanpa henti, klau husband tanya cakap je salah send. Nak forward p dkat no awak tapi ter forward dkat group whatsapp dia.. sambil2 tu boleh pasang kuat2 bila tgh masak ke mengemas ke masa suami ada dkat rumah.. perli mcm tu je, klau tak insaf jugak memang itu pilihan dia. Dia pilih utk terus stay dlm lembah yg berdosa.