Boleh saya luahkan perasaan?

Saya skng dah mengandung 24 weeks...saya sedih sangat2 patutlah beberapa hari ni saya rasa tak sedap hati, rasa macam ada bende tak kena, bila saya check handphone rupanya kantoi suami tgok bende2 lucah..ya allah hancur luluh hati saya...saya dah kahwin 3 tahun, sebelum ni saya tak ada zuriat lagi, 3 kali gugur dan skng baru lekat...bila dah lekat doc tak bagi bersama suami sampai kandungan 28minggu, saya sedih, saya jadi insecure, saya kecewa sangat2 bila suami lebih bernafsu tengok perempuan lain, saya check dekat google dan chrome tak ada, rupanya dekat opera, full tentang porn*😭😭 saya rasa macam saya isteri tak berguna sebab tak mampu nak puaskan suami, sampai suami sanggup tgok bende2 kotor macam tu, ya allah sedih hancur luluh hati saya, semalaman saya tak tidur sebab saya terlampau kecewa, tapi saya taknak stress sebab saya pikir baby sahaja, jadi macam mana yaa? Ada kata2 semangat? Sebab pagi tadi saya dah bincang dengan suami, dan suami minta maaf sebab dia memang tak dapat kawal nafsu dia, dia teringin, tapi dia pikir kami tak boleh bersama atas arahan doc pakar...saya faham sebab dia lelaki, tapi saya tetap rasa kecewa bila dia buat macam tu😭 apa yg patut saya buat? Saya rasa macam nak lari jauh2 tak nak hadap muka suami saya...saya sedih + kecewa + sakit hati, saya mengandungkan zuriat dia juga....

Boleh saya luahkan perasaan?
6 Balas

pernah jadi dekat saya juga sis , waktu saya awal awal preg .. sampai la saya 4bulan , pada mulanya saya check hf nampak vd lucah dekat google nd telegram .. hancur hati saya , bila saya tanya dia taknak mengaku , dia bagi alasan nd mengamuk .. taksampai seminggu kantoi pula tengok perempuan gelek dekat tt .. waktu tu angin saya naik satu badan , saya yang mengamuk nd balik rumah mak saya .. time tu la dia merayu minta maaf , tapi masih tak mengaku salah dia .. saya maafkan saya taknak stress sbb fikir baby dalam perut .. saya ingatkan dia dah berubah , sekali lagi waktu saya preg 4bulan saya check file dia nampak dia save vd perempuan gelek tayang badan.. saya mengamuk , saya terus balik kampung .. time tu dia merayu bersumpah berjanji nak berubah .. dia dtg kampung saya tapi disebabkan emosi mengandung campur kecewa dan sakit hati , saya halau dia balik , saya block number dia .. setiap hari lepas balik kerja mesti dia datang kampung saya untuk pujuk saya , kl - muar .. minta maaf , janji dn sumpah .. lama lama hati saya ni lembut maafkan dia , tapi saya pesan dekat dia yang saya tak lupakan apa yang jadi , dan saya tak percaya dia lagi lepasni .. sakit sangat bila kita percaya , orang kecewakan kita berkali kali tambahan waktu kita preg zuriat dia .. lagi sakit bila dia tak mengaku apa yang kita memang nampak dekat hf dia .. sejak dari tu saya elakkan diri saya check hf dia , lagi lagi time preg ni untuk jaga emosi saya .. kesian baby dalam perut ..

Sama la macam saya dari sebelum preg , awal preg sampai la 27 weeks sekarang , hampir 10 kali lebih jugak kantoi sampai kita menangis meraung sampai bleeding , baru ii ni ada kantoi lagi sekali sampai tahap dah penat , rasa nak lari jijik tengok muka dia lepas apa dia buat , tapi dalam perut ni anak dia , end up in maafkan and redha jela apa jadi , dah tahap penat malas lagi nak fikir , sekarang fokus dekat lahirkan anak je , i memang maafkan tapi lupakan tu tak la , semua yang dia buat masa i pregnant sampai sekarang i ingat , rasa ibu ii pregnant yang lain pun faham perasaan kecewa bila pregnant macam mana , berbeza dengan masa tak pregnant .

4w ago

betul, apa yg kita hadap masa prgnt, xkn kita lupakan, saya nk brsalin pun kna tahan wad seminggu suami xdtg tgok, xwsap, kecewa sgt2.. sbb tu kalau boleh nk anak sorg je, lynn suami masa prgnt buat saya bnyak trauma 😭

awak ,kalau kata tak bole bersama pun awak bole cuba puaskan dia cara lain. tapi tuh la, benda da jadi, nak taknak kena hadap. awak byk bersabar yaa ,fikir diri n baby, kalau kata awak tak okay sbb ni , minta waktu kejap , maybe balik kampung ke tenangkan diri. n then ckp kt husband lepas ni jgn tgok benda mcm tuh, kalau tak tahan sgt cuba bgtau awak, ada cara lain. lagipun nnt time pantang pun sama juga, so nak taknak dia kena tahan la. apa pun saya harap awak okay n semoga lepas kes ni suami awak insaf n tak buat benda mcm ni da.

pernah jadi kat saya jugak masa saya tengah mengandung ni lepastu saya tegur die n then die cakap die saje hilangkan bosan n kat situ saya rasa cam serba kurang lepastu saya cakap jangan tengok lagi kalau u tengok lagi i akan balik rumah mak i lepastu dari situ saya check fon die dah tak tengok dah Alhamdulillah btw sis slow talk dengan die InshaAllah die terima

saya dh hadap benda ni dari khwn, bnyak kali kantoi sbb saya memg suka cek hp suami, suami ckp sbb saya xlyn dia 🥲skrg dh ada anak lagilah, baru lps hbs pntang, bila besama pun sakit gila smpai mngis saya, normal ke lps brsalin dh kurg nafsu ? kdg2 rsa layan suami sbb tuntutan je, 😭

mashaallah banyakkan bersabar lagipon dia dh mintk maaf biaselah lelaki bila dh bernafsu ..jangan stress stress bahaya untuk baby .baby boleh meningal dlm perut...pikir bby dh x lama dhtu nk bersalin 🥹banyakkan zikir dan solat🥰