Brownish spotting

Saya baru 5w, UPT baru positive 3 hari lepas. Hari ni saya ada brownish spotting, sikit tp merisaukan sbb sbelum ni saya pernah miscarriage 8w.. Masa tu pun bermula dgn brownish spotting dan lama kelamaan kuantiti jd byk. Saya dah jumpa Dr pagi td, Dr bagi duphaston utk makan 1biji 2x shari. Saya risau pglaman pahit yg lalu terjadi lagi sbb kali ni sy mmg betul2 rancang utk pregnant. Siapa ada pglaman sperti sy, brownish spotting seawal 4w-5w? Baby anda semua okay?

9 Balas

pengalaman sy dlu prnah kluar coklat, igt kan implantasi, pegi cek doc kata klu masih brterusan mgkin ancaman gugur sbb masih 5w scan x nmpk bby lagi cuma kantung kosong, doc x bg sy apa2 ubat sbb masih awal dan kmungkinan janin tdk mnjadi tggu dua mggu kemudian ada darah kluar dan gugur trus, skg sy pregnnt lagi 6w alhmdulillah tiada spotting dah mudah2 an ada rzeki kali ni