Baby asyik mengeras

Saya baru 33weeks..normal tak klau baby asyik mengeras..tp xsakit pn..cuma rsa xselesa..

16 Balas

Saya dlu 34 weeks baby mmg selalu mengeras mula2 igtkn biasa tp 2 hari mmg mengeras je, pg hospital mmg tu contraction nk beranak, doktor pun marah sbb x pg hospital awal, emergency czer 34 weeks, kalau rasa x sedap hati better pg hospital sbb klo baby premature ni bnyk risiko.

Saya pun tgh alami ye skrg. 30w. Bila berdiri, berjalan mengeras je perut. Tp bila bring okay je. Baby pun aktif gerak2. Cuma tak selese je. Dah third trimester memg camni. Yg penting bby gerak n tak sakit masa mengeras tu.

jika rs mengeras stiap 5 minit..ianya adalah tidak normal..puan kena g hsptl asap untuk mndptkn rawatan dan mendapat pantauan dr doc dan nurse..mg dpmudahkan segalanya..aamiin #TAPSupermoms

32w keats akn mula rse baby mngeras.. sbb dia da bsr..kantung da smpit. klu ngeras cpt2 sujud..usap2 dia bg tenang..nti dia ok. kdg kta xselesa...dia pun x selesa

sy 30w pn kdg2 baby mengeras...mula2 dulu risau..tp dh baca kt sini ramai kata normal..ok..lega rsnya.. 😊😅

ada normal ada tak normal. tak normal klau terlalu kerap, contoh setiap 5 minit mengeras dlm tempoh sejam..

normal sis. yg paling penting pergerakkn cukup 10 kali dlm 12jam. #21Nov20 #TAPSuperMoms

Sangat normal. Ni nama Braxton Hicks, false contraction. Very very normal. #TAPSupermoms

Normal tu, cuma pastikan pergerakan baby cukup 10 kali dlm 12 jam

Normal sis. Makin hampir due lg kerap mengeras