33week

Normal ka klau 33weeks bby asyik mengeras saja ? Sapa² ada pengalaman tak?

12 Balas

Normal, sebab saya 32weeks... Dan baby asik mengeras je... Kadang-kadang kalau saya rasa tak selesa, saya usap sambil zikir, cakap, pujuk dia duduk dalam tu elok-elok sikit... Nanti baru la dia behave sikit 😆

Normal.. Msa sy 32 n 33 week slalu rasa.. Tp masuk 34 week ni kurang skit dh mngeras.. Baby makin besar.. Ruang utk dy makin sempit.. Sis cuba cakap² sambil usap baby ..Insyaallah xada apa..

normal tu sbb dia xde ruang utj gerak bebas sgt.. jadi dia cube nk gerak tp dia keras kn bdan dia.. mula la kita nk buang air kecil je bila dia keras2..

Normal sist...tpi kalau kerap sngt dan bwt sist rsau..better refer hsptal sist..sbgai lngkah brjga2..sbab ada jga mommy2 preggy yg mlhirkan masa 33w

Normal.... Saja nak inform, Bayi mengeras xleh kira masuk dlm pengiraan pergerakan bayi. 😉

Sy pun 33 weeks jgk skg😊 sma la baby kerap mengeras, dia praktis untuk time brsalin nti😊

Smalah.. Asyik mengeras je.. Kat bawah perut pun sllu sakit². Bila bby begerak..

4y ago

Itulah .. perut tegang semacam ja .. risau pulak

normal sis. sy pon 33week skrg. ni pon kena tahan kat wad

4y ago

Semoga smuanya dipermudahkan

Normal tu sis

normal rasanyaa