MsA profile icon
PlatinumPlatinum

MsA, Malaysia

Kontributor
My Orders
Posts(22)
Replies(373)
Articles(0)

Sharing..pengalaman admit sebulan (placenta previa)

Sharing..pengalaman admit sebulan (placenta previa)
 profile icon
Write a reply

Saja nak berkongsi.. ๐Ÿ˜Š

Assalamualaikum... Hi mommies, hr tu sy brkongsi ttg persiapan sy nk kena admit sbb placenta previa type 3...hari ni sy nak berkongsi pengalaman kena admit di wad selama 4 mggu disebabkan pp type 3..byk masa terluang kan..asyik bedrest je..so rs nk share cerita dgn mommies.. ๐Ÿ˜Š Hari ni hari ke 8 sy kena admit..masih berbaki 20hari utk sampai tarikh czer nanti..walaupun mula2 rs.."alamak๐Ÿ˜ฉ..lamanya nak kena admit..rindu suami..rindu rmh..rindu nk balik kmpg..rindu segalanya" tp bila fikirkan semuanya utk kebaikkan baby & ibu..jd kena positifkan diri...๐Ÿ˜Š Kena admit time covid ni..mmg kena kuat mental & emosi..pelawat sgt2 terhad..sorg je dlm satu2 masa..pelawat boleh masuk melawat cuma masanya terhad..xboleh lama2.. utk patient pp..diletakkan skali di bilik plg dkt dgn kaunter nurse..walaupun layak utk apply 2nd class ward ke..1st class ward ke..doc xbg duk bilik asing..sbb risau apa2 jadi..jd kena duduk bilik wad biasa bsama patient yg sama kes.. nurse mmg akan suruh kita rehat je..xboleh byk jalan2..jd mmg kena 'PKPD' la kat wad..jalan pegi toilet & pegi refill air & pegi mmbawang kt katil jiran je boleh..hehe... Kalau ada appoinmnt dgn doc pakar utk scan ke apa ke..kita akan di tolak ke sana..(dgn wheel chair..sbb dorg mmg xbg kita bjalan)..hehe..pastu xyah tggu lama..terus boleh jmpa doc pkr sbb patient dr wad diutamakan.. Yg penting kita betul2 bed rest..dipantau setiap hari..bp ibu & heart rate baby di check selalu..doc & nurse pun baik2..jd tugas ibu...rehat byk2..positifkan diri..& bykkan bersabar duk wad sampai kena operate nanti.. ๐Ÿ˜ŠโœŒ Doakan sy dan baby selamat & dipermudahkan segala urusan ye ๐ŸŒน๐ŸŒน๐ŸŒน...t.kasih.. ๐Ÿ˜Š #firstbaby #placentaprevia

Read more
Saja nak berkongsi.. ๐Ÿ˜Š
 profile icon
Write a reply