Bmi rendah

Saya baru 12 w .. ada tak yang bmi dia dri sblom pregnant mmg rendah ? Minggu ke berapa ye berat naik? Sebab nurse saya risau bmi saya 16.9 , hb 11 ... Check up nnti lebih kurg week ke 16 ... Agak2 baby time tu berat tak? ? sebab saya makan macam biasa jeh hari2, selang dengan snack mcm roti2 ... Tgh malam pon kdg2 terjaga sbb lapar saya makan juga . Badan kita ni start naik usia kandungan berapa ye agak2??? Sbb saya baca ibu2 lain punya pengalaman berat tk naik kene suntik ?

3 Balas

sy bmi rendah dari sekolah smpai now preggy ank ke empat. anak2 lahir semua sihat. berat baby msa lahir yg 1st 2.7kg, yg 2nd 3kg, yg 3rd 3.2kg. baby keluar je terus berat turun lepas pantang terus berat mcm before preggy ? haha jenis metabolism tinggi ni bertabah la ??

8mo ago

based on pengalaman saya tak pernah kena suntik2. sbb baby masa dlm perut membesar spt yg sepatutnya . saya mkn mcm biasa je sis msa pregnant. as long u mkn makanan berkhasiat

sy BMi 15 sis.. underweight sangat.. awai preggy sy demam teruk sblum thu prggy tu.. so situ dah xmakan lps tahu preggy muntah plak.. mmg xmkan sangat smpai lah 12 minggu g bukak buku KK.. kena refer dietition pemakanan kot

Banyakkan makanan sumber protein dan lemak sihat untuk berat badan yg ideal.