Minum air gula

Saya umur bawah 25 tahun , Nak tanya next check up 36w, agak2 kalau berat naik banyak time check up nanti kena minum air gula tak ? Sebab masuk 34w baru start lapar2 .Tapi saya jenis tak makan nasi , saya pon baru perasan saya dah lama tak makan nasi , makan buah2 , minum susu HL , kadang makan roti dengan telur , makan roti wholemeal buat kudap2 kadang2, buat chicken wrap pakai wholemeal wrap gardenia tu . Sebelum ni makan nasi hari2, berat naik ikut yang di sarankan jeh 😅 start 34 w rasa macam berat naik la plak sebab mengunyah tak benti ... Skrg 35w lgi seminggu jeh nk check up.. ke kalau naik berat time hujung2 dia tk kesah sangat ? Sebab nak dekat beranak baru naik berat badan .. 🤣, masa check up 34w tu berat naik dri 47.8kg ke 49.6kg ... Nurse takde suruh puasa untuk minum air gula masa next check up, dia cuma kata "berat naik banyak ni " pastu tekan kalkukator . ikutkan dah lebih sbb bleh naik 1kg jeh tiap 2 minggu ... Tanya ni sebab adik ipar lagi muda , 2 kali pregnant dah .. dua2 anak tu kena minum air gula masa kandungan 7 bulan . Hmmmm sebab saya dh 8 bulan nak masuk 9 bulan ke tak kena ? Atau masih terkawal ? Berat masa buka buku 40.9kg .

1 Balas

depends kk awak sis, sy 16weeks minum air gula sbb berat naik mendadak, alhamdulillah xsngkut, 28weeks minum lg skli sbb yg sama, last² x minum dh walaupun berat sy time tuu mmg byk gila naik .. 2kli je minum alhamdulillah xsngkut pape .. berat bukak buku 58kg, hjung trimester 73kg 😚 tp mmg xde sngkut gdm ..