Cara nak naikkan berat badan bayi usia 2bulan

Assalammualaikum ibu2 semua..ada x cara nak naikkan berat badan baby..baby sekarang usia 2bulan..berat lahir 2.725kg,umur sebulan berat dia cuma 3.05kg...minggu lepas check up umur 2bulan berat dia 3.9kg je,anak hisap susu formula dan bf. Tapi berat x cecah pun 4kg..nurse suruh pantau sebab takut BMI dia xbalance dengan tinggi.. #terimakasih #jangankecamjustbertanya

2 Balas

sy gune similac neosure rumusan khas utk bb kurang berat bdn..cpt je naik pn cantik

mana satu yg baby puan minum lebih yg bf ke atau fm ye?