Berat badan mommies

Hi semua mommies. Bmi saya sebelum pregnant ialah 28 dan sekarang dah 21weeks, berat saya naik 7kg. Peningkatan berat yang normal utk bmi overweight ialah 7-11kg. Saya risau sgt berat naik mendadak lepas ni sbb orang sekeliling selalu pesan jaga berat sbb saya makin gemuk. So far doctor dan nurse tak cakap pasal berat saya lagi. Macam mana ye cara nak jaga berat dgn sihat semasa pregnant? #firstmom

1 Balas

xperlu risau. naik itu perlu. cuma kena kawal. air manis kena control, mkn sikit2 tp kerap. jgn smpai berlapar sbb akn affect ur blood sugar juga.