Puasa

Saya baru 11 minggu 1 hari, esok dah nak puasa? Saya perlu puasa atau tak perlu puasa ya. Ni anak yang pertama jadi sy tiada pengalaman dan sangat risau keadaaan janin dalam kandungan. Bila baca di fb pulak, kata jangan puasa sebab tkot nanti keguguran. Macam mana ya?

32 Balas

Saya 10w2d, suami tak izin puasa dulu harini sebab saya tgh alahan teruk, lepas muntah2 biasanya saya perlu minum. Saya akan jadi sangat haus dan kering tekak sampai macam pedih. Apa2 pun ikut kemampuan sis, sis lagi tahu keupayaan badan sis. Kalau sis risau memudaratkan diri dan baby tak perlu puasa dulu sis.