32 weeks, baring terlentang

Org kata masuk trim 2 dan seterusnya adalah disarankan utk tidur menghadap kiri. Tapi sy lain. Agak kurang selesa bila baring posisi kiri/kanan. Kalau terlentang baru okay, rasa selesa tidur lagi2 waktu malam. Normal ka mcm ni? Klau tidur belah kiri/kanan rasa kurang selesa sbb dpt rasa baby kuat bergerak walaupun suda beralaskan bantal dekat tepi perut. Ada idea ka??#firstbaby

2 Balas

Samaaaaa. Saya pun lebih selesa tidur terlentang. Kalau tidur mengiring baby jadi banyak gerak jadi susah tidur. Tapi sebab baca tidur terlentang boleh lead to stillbirth, usahakan la jugak tidur mengiring. Kejap kiri kejap kanan sampai la tertidur. Tapi bila sedar mesti dah terlentang balik. So setiap kali bangun subuh rasa nak check baby dulu gerak ke tak sebab risaulan dia 😔

sama la, saya da alas bantal tapi terlentang juga best, tapi org ckp bahaya, takut baby tak dpt oksigen. sblm tidur saya tidur mgiring tapi bangun mesti perasan trrlentang.