Zincofer ke iberet ?

Saya 14w , hb low . Nurse kk bg zincofer . Baru smggu makan , smggu tu jugak sy perasaan makin menjadi2 nk pitam smpai sy tak bole buat kerja , terpksa baring je . Lepas mkn zincofer jd mual .biasa sy mkn sblm tidur , mkn bersama air limau nipis ksong ikut saranan nurse kk . Tapi sy tak tahan . Smggu sy consume , hari hari rasa nk pitam je . Boleh ke sy tukar ke iberet ? Sbb sblm buka buku sy mmg makan iberet . Okay takde rasa nk pitam sllu . Bila buka buku dpt obimin . Cek hb hritu drop 9.8 . Kalau makan ubat kk, sllu nk pitam maknanya ubat tak serasi ke ?? Najis warna hitam tp tulah knp makin kerap rasa nk pitam .saya risaukan kandungan sy ni 😭😭 Saya tak puasa sbb tak tahan lapar , pernah cuba tp jd mggil tk mkn/minum , lagi buat sy nk pitam . Nk kata sbb sy tak mkn sbb tu nk pitam , tak mungkin , sbb sy akn mkn sbb taknk mual nt . Sy anak first jd takde pengalaman bab bab ni . Harap ada yg bole bantu ..tq mmy .

25 Balas

Saya pun makan iberet wak, kk ada bg ubat..tapi tak tau la rasa berat nak makan..sbb setakat ni check up 2x mmg hb sy cantik. 1st check masa bukak buku pink 13, hari tu minum gula check hp 12 lebih..kira masih ok la..selama tu makan iberet ja..soal tak selesa dgn ubat kk mmg kena bgtaw dekat mereka semula. Sbb hb low mmg kena rawat awk penting masa preggy utk kekalkn hb normal

12mo ago

itulah . nt cekup nk bgthu tak bole dgn ubat kk tu . ni sy makan semula iberet