IBERET FOLIC 500

Mummy3 smuo blh share tk...iberet nie hb mudah cpt naik kw sbb sy bru nk try hb low...ari tuu mkn zinkonfer tpi xblh telan sbb jdi penim3 mcm nk pitam....klu yg nie okk kw???

9 Balas

My experience masa hb low kurangkan makan nasi.lrbihkan bayam n buah oren sunkist. Susu similac mommy sehari 1 kali. Iberet sebiji sekali. Alhamdullilah 2mgu dh naik dr 9.8 to 11.mmg berat badan xnaik sgt sbb diet kte lebih sayur n buah utk tambah darah

Lain org lain cara pembawaan ... sy spnjang preggy mkn ubt iberet saja .. syukur xpernah naik , tak pernah turun hb.. tp nurse pernah kata dose iberet agak tinggi sikit... kak cuba try lah dlu.. klau hb ok, boleh teruskan😊

Sya mulaa2 mkn zincofer tp xok. Hb jd low.. Pening2. Dkter suh mkn iberet bli kt frmasi. Alhamdulillah ok. Saya mkn dgn jus oren..

Sy tak pernah mkn iberet. Dlu mkn zincofer asyik nak muntah je pastu mintak tukar obimin. So far, hb xpernah xok lagi.

Ada rasa loya x bila makan iberet.... Sy baru nak try arini... Td g check up hb 10.9 jer

Sy prefer iberet sbb HB sy cepat naik. Klu mkn zincofer sy pening n tak lalu nak mkn.

Yup. Dia boleh membantu menaikkan hb. Tapi kena makan secara konsisten.

4y ago

Mkn brpe biji yer shari sbb bru nk try??

Ikot org.. dgn sy berkesan.. dr 12.1 naik ke 14.8 😊

OK je... Tpi masa nak mkn tu minum la dgn jus oren

4y ago

Oooo sis mkn brpe biji shari??