Tak Selera Makan

Saya 10weeks 3days.. Memang tak Selera makan. I Ada morning sickness... Masa I tengok makanan pun rasa nak Muntah.. Hanya boleh makan biskut atau Roti je itu pun 2 atau 3 keping je.. I pun risau sangat.. Bcz my 1st pregnancy not like this... I'm feel so weak ?

8 Balas

cuba bubur ke buah buahan saya ta lalu makan buah okay dapat colek dgn serbuk asam, sambal kicap lega rasanya yang penting kena makan, takut masuk angin perut nanti lagi susah, saya ta boleh lambat makan perut akan terasa kembung ja, sebu ja

Cer try mkn porridge..kut2 blh buat alas perut ... Or sup2 ke.. mcm sy dlu preggy pn xde selera mkn..tp just try n error tgk mne yg blh trima n x

.. whole day sickness kan.. brsbar lh sis.. nnt 2nd trimester Insha Allah, brselerah sdah mkan.. tpi itu pon it depends.

4y ago

Sure sis.. Thanks for ur advice

Biasala tu mengandung ni lain2 pengalaman.kena la banyak bersabar

Normal sis.. Tp kene mkn jgak.. Carila apa yg sis suka..

Sabar ye sis .nnti insyaallah 2nd trimester hilang

Normal.makan sikit tapi kerap

Samalah gan sy